Monday 18 July 2016

Ποδηλατώντας τη φύση της Ελλάδας



Σε ένα παγκάκι έξω από το Μακεδονία Παλλάς, κάθομαι με τη φίλη μου από τη Σουηδία, η οποία έχει έρθει με Erasmus εδώ κι ένα εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη, και σχολιάζουμε πόσο ωραία περάσαμε στο πανέμορφο Πήλιο όταν ξαφνικά και μάλλον όχι τυχαία… εμφανίζονται μπροστά μας 2 ξύλινα ποδήλατα. Φανατική ποδηλάτρια, γνήσια ακόλουθος της φυσικής δραστηριότητας σε κάθε outdoor μορφή της, έμεινα έκπληκτη από το καλλιτέχνημα που αντίκρισα. Ένας συνδυασμός τέχνης, φύσης και άθλησης στην υπηρεσία όσων αγαπούν το ποδήλατο ως τρόπο ζωής. Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο δημιούργημα;




Ποιος άλλος από έναν άνθρωπο που αναζητά, εμπνέεται και αγάπα την αυθεντική πλευρά των πραγμάτων και πόσο μάλλον εκείνων που συμβάλλουν στη δράση χωρίς μηχανoκίνηση. Παθιασμένος με την ιδέα ενός σώματος που ισορροπεί και κινεί δύο ρόδες, υπέρμαχος του υγιεινού τρόπου ζωής, θέλησε να υλοποιήσει ακόμη μια ιδέα: Να κάνει το γύρο της Ελλάδας με ένα ξύλινο ποδήλατο!

9000 χιλιόμετρα θα καταγράψει σε διάστημα 100 ημερών! Στόχος του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να αγαπήσει το ποδήλατο, να μεταφέρει θετική ενέργεια σε νέους και ηλικιωμένους, να προκαλέσει την προσοχή από παιδιά και μαμάδες, να τους κάνει να χαμογελάσουν, να τους εμπνεύσει να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Επιδιώκει να προβάλλει και να προωθήσει τη χώρα μας με μοναδικό τρόπο, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα και ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τις ομορφιές της Ελλάδας!Ένας απλός, προσιτός και επικοινωνιακός άνθρωπος, ο Παύλος Ευμορφίδης (ιδιοκτήτης της εταιρείας Cocomat με τη φιλοσοφία “Sleep on Nature”), έχει αποφασίσει αυτό το καλοκαίρι να κάνει τον τουρίστα στη χώρα του χρησιμοποιώντας τη μεγάλη του αγάπη: το ποδήλατο. Μοιράζοντας χαμόγελα και δίνοντας σε όλους ανεξαιρέτως την ευκαιρία να τον ακολουθήσουν, θα γυρίσει όλη την Ελλάδα (ηπειρωτική και νησιώτικη) και προσκαλεί τον καθένα μας να κάνει κάτι διαφορετικό-άραγε πόσοι θα το τολμήσουν;Το σίγουρο είναι ότι στη ζωή αξίζει να υπερβαίνει κανείς τον εαυτό του και να δοκιμάζει – να έχει καλή διάθεση και να πιστεύει. Ο Πωλ κυκλοφορεί και προσφέρεται να είναι ο οδηγός ή και ο… πιλότος σου!Αν θέλεις να συμμετέχεις σε αυτή την καταπληκτική εμπειρία, μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ: pumpkinandbamboo.com και… καλό καλοκαίρι!

No comments:

Post a Comment